0

45-годишен мъж е починал, докато се е прибирал у дома си след участие в Лондонския маратон в неделя, обявиха организаторите в специално изявление.

Стив Шенкс от Нотингам не е бил новобранец в тази класическа бегова дисциплина, а имал сериозен опит. Той е завършил тазгодишното издание за два часа, 53 минути и 26 секунди, обявиха още организаторите. В изявлението се казва, че причината за смъртта ще бъде оповестена по-късно, когато излязат всички медицински тестове и се направят нужните изследвания на тялото на починалия.

"Всички, участващи в Атлетическото събитие Маратон на Лондон бяха дълбоко натъжени, когато научиха новината за смъртта на Стив Шенкс, се казва още в разпространеното изявление. В памет на Стив е създадена страница за набиране на средства в полза на общността, бореща се срещу множествената склероза".

Кениeцът Келвин Киптум спечели състезанието при мъжете с рекорд на трасето от два часа, 1 минута и 25 секунди. Нидерландската бегачка Сифан Хасан, която е специалист в бяганията на средни дистанции, взе първото място при жените при дебюта си в Лондонския маратон. Повече от 48 хиляди души финишираха в състезанието.

През миналата година също имаше смъртен случай, но по време на самото бягане.