0

Б ългария взе непреодолим аванс от 3:0 победи срещу Парагвай в плейофа от Световна група II на Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже.

Александър Лазаров и Александър Донски осигуриха триумфа на "трикольорите" след успех в мача двойки срещу Хуан Борба и Ернандо  Хосе Ескура  с 6:3,  7:5 за малко повече от час на твърдите кортове в столичната зала "София".

Във вчерашните два мача на сингъл Димитър Кузманов записа рекордна 21-а победа поединично за България в купа "Дейвис" след 7:6(5), 6:0 над Ескура, с което даде преднина в резултата на домакините. 

След него Лазаров надделя с 6:4, 6:1 над Даниел Вайехо, полуфиналист на Откритото първенство на Австралия при юношите от края на януари. 

С успеха при дуетите днес момчетата на капитана Валентин Димов се класираха за основната надпревара в Световна група II през септември.

Българският дует взе ранна преднина от 4:1 гейма и задържа аванса си до края на първия сет. Във втората част южноамериканците поведоха  с 4:2, но Лазаров и Донски реализираха обрат, след като взеха  последните 13 разигравания в двубоя.

Среща от плейофите в Световна група II на Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже:
България - Парагвай - 3:0
Александър Лазаров и Александър Донски - Хуан Борба и Ернандо Хосе Ескура  - 6:3,  7:5

в петък:
Димитър Кузманов - Ернандо Хосе Ескура - 7:6(5), 6:0
Александър Лазаров - Даниел Вайехо - 6:4, 6:1