0

И ван Раднев бе назначен за генерален мениджър националните отбори по класическа борба на САЩ. Българинът, който е сребърен медалист от световното първенство в Тампере през 1994, е натоварен с трансформацията на класическия стил в САЩ от юношеската борба до световното и олимпийско ниво.

"Радваме се, че Иван Раднев прие поканата ни за съвместна работа в класическия стил - заяви Коуди Бикли, отговарящ за националните отбори на янките. -  Имахме много сериозни кандидати за позицията на генерален мениджър и се спряхме на него. Чака ни много работа, но сме сигурни, че той има не само страст към спорта, а и правилната визия за развитието на нашата програма. Той ще има нужда от съдействието на много хора, за да изкачи класическия стил на нужното ниво, но е готов за предизвикателството. Целта е да изкачим САЩ сред най-добрите отбори в света."

Раднев е пети на олимпиадата Атланта 1996. А след игрите се установява в Щатите. В годините е бил в щаба на националния отбор на янките, водел е и отбори на на колежанско ниво, бил е главен треньор в центъра за олимпийска подговка в Мичиган.

През 2009 г. е избран за треньор №1 на годината на САЩ в класическата борба. Сред звездните негови възпитаници са  двукратният олимпиец Спенсър Манго, двукратният световен медалист и олимпиец Джъстин Лестър, олимпиецът Час Бетс и други.

През 2004 г. Раднев основава фирмата за спортна екипировка "Суплес", специализирана в продукти за подготовка по борба и образователни курсове, които се използват от много организации по цял свят.