0

П ървата ракета на България Виктория Томова и Гергана Топалова записаха рекордно класиране в световната ранглиста наWTA, която беше обявена официално тази сутрин.

Томова, която през миналата седмица участва на турнира на червени кортове от сериите WTA 250 в италианския град Парма, се изкачи с две места и вече заема рекордната в кариерата си 91-ва позиция в класацията с 679 точки.

Топалова прогресира с две места до 332-о със 177 точки, което също е рекордно в нейната кариера.  

На върха в подреждането остава шампионката от Откритото първенство на САЩ Ига Швьонтек (Полша) с 10 180 точки, следвана от финалистката в Ню Йорк Онс Жабьор (Тунис) с 5090 точки. На третото място се изкачи Анет Контавейт (Естония) с 4010 точки.

При мъжете Григор Димитров отстъпи с едно място и вече е 24-и в класацията на АТР. Тази седмица той няма да играе, след като щабът му отказа участието в турнира в Казахстан от категория АТР 500.

Димитър Кузманов слезе 14 позиции до №172. От днес той започва участие в чалънджъра в Аликанте, Испания.

Адриан Андреев прелетя 36 места до рекордното за него 211-о. Това се дължи на достигането му до полуфиналите на турнира в Орлеан.

Александър Лазаров също е на най-високото място в кариерата си. Той изкачи 23 позиции до №311.

На върха е Карлос Алкарас, втори вече е Рафаел Надал, който измести от позицията Каспер Рууд. Шампионът от София Марк-Андреас Хюслер прелетя 31 места до най-доброто за него 64-о.