0

В одачът в схемата Стефанос Циципас (Гърция) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в зала в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 648 130 евро.

Циципас елиминира Максим Креси (САЩ) със 7:6(5), 7:6(12) в първия си мач в надпреварата в шведската столица от 2018 година, когато той спечели дебютния си трофей в Тура на АТР.

Гъркът навакса ранно изоставане от 2:4 гейма, а в последвалия тайбрек поведе с 5:0 точки, което се оказа решаващо. Във втората част двамата показах астабилен сервис и отново се стигна до тайбрек, в който Циципас отрази три сетбола и затвори мача при петата си възможност с 14:12 точки. 

"Беше доста трудно, защото той сервираше отлично, често намираше линиите и беше много агресивен. Трябваше да покажа най-доброто, за да се задържа в мача. Радвам се, че и в двата тайбрека, особено в ключовите моменти във втория, успях да намеря точните удари",  коментира Циципас.

На четвъртфиналите той ще играе срещу победителя от двубоя между защитаващия титлата си Томи Пол (САЩ) и представителя на домакините Микаел Имер.