0

Б ългарският пилот във Формула 3 Никола Цолов започна отлично тренировката за първото състезание през сезона Гран При на Бахрейн. Цолов записа четвърто време с реално единствената си бърза обиколка. 

Тренировъчната сесия, която е само 45 минути, започна тази сутрин малко преди 10:00 часа българско време. Пилотите не бързаха с излизнаето си на пистата, като почти половината от сесията всички бяха в боксовете си.

След това пилотите започнаха да въртят обиколки, но тренировката бе прекъсната заради инцидент на Габриеле Мини, който излетя от пистата. Той имаше леки щети по болида и затъна в чакъла. Това предизвика прекъсване на сесията, която все пак бе подновена с няколко минути оставащи. Именно тогава дойдоха и бързите опити на пилотите, като Никола Цолов записа обиколка за 1:48.742, което бе с почти цяла секунда по-бавно от Люк Браунинг, който завърши на първата позиция.

Съотборниците на Цолов в АРТ Гран При Лорънс ван Хьопен и Кристиан Менсъл завършиха тренировката съответно седми и десети. Двамата изостанаха с 0.935 и 1.025 секунди от Браунинг.

За пилотите от Формула 3 предстои направо квалификация, която е предвидена за 15:00 часа българско време по-късно днес.