0

О смото издание на популярната национална тенис верига „17+“ събра на кортовете на водещия спортен комплекс „ДЕМА“ над 40 участници. Форматът на надпреварата „Max Dynamics“ и тази година бе сингъл и двойки мъже, като наградният фонд е 1000 лв на турнир. Въпреки променливото време всички срещи преминаха на много високо ниво, като преобладаваше честната, коректна игра и борбата за победа във всеки един двубой.
Победител в игрите по единично стана дебютантът в турнира Ивайло Дечев. По пътя до финала той победи Милен Димитров, Кънчо Недялков, Ваньо Василев и Никола Димитров. За първото място Ивайло Дечев се наложи над Даниил Иванов с 6-1, който също се показа страхотна форма и по сходен начин бе загубил само 2 гейма в един от своите мачове преди финала.
В утешителния турнир първи е Милен Димитров, който надви Теодор Димирджиев на финала с 6-4.

В надпреварата по двойки се включиха 14 тандема, разделени в 4 групи. Първите две двойки от всяка група излизаха на четвъртфинал и с директни мачове помежду си се излъчиха финалистите. След множество обрати и завързани мачове, на първо място завършиха Илиян Дробенов и Станислав Стефанов. Те се наложиха на финала над Ивайло Дечев и Кънчо Недялков със 7-5. На полуфинала Дечев/Недялков спечелиха срещу Георги Бояджиев и Калин Кънчев с 6-3, а Дробенов/Стефанов се справиха с Никола Димитров и Милен Димитров със същия резултат 6-3. По традиция всички участници получиха предметни награди, а за призьорите имаше големи купи и медали. От "Max Dynamics" предоставиха изотонични напитки за тенисистите, а от „Doppel Herz" подкрепиха състезателите с висококачествени хранителни добавки. Следващият турнир е предвиден за 1-2 октомври отново на кортовете на СК "ДЕМА".