0

О тложеният от вчера мач на Григор Димитров от първия кръг на Откритото първенство на Великобритания тъкмо започна, но беше прекъснат заради дъжд на корта в Лондон.

Първото прекъсване бе при 5:1 и сервис за Гришо в първия сет срещу японския квалификант Шо Шимабчукуро. 

Двубоят беше подновен след около час пауза, хасковлията взе без проблеми подаването си, а след това и проби на старта на втората част. Преди началото на втория гейм играта беше спряна, тъй като двама протестиращи нахлуха на корта и разпиляха части от пъзел и оранжеви конфети по корта. Минути по-късно отново заваля и мачът пак беше прекъснат.

32-годишният хасковлия, бивш номер 3 в световната ранглиста, търси 80-ата си победа в своя мач номер 130 турнирите от Големия шлем, в три от четирите от които е достигал до полуфинал - през 2014 година на "Уимбълдън", през 2017 година на Откритото първенство на Австралия и през 2019 година на Откритото първенство на САЩ.

Първата ракета на България Виктория Томова пък трябва да доиграе по-късно срещата си от първия кръг при жените срещу 27-ата в схемата Бернарда Пера (САЩ). Мачът започна вчера, но беше преместен за този следобед заради валежите в британската столица във вторник, които объркаха цялата програма на турнира за деня.

Софиянката загуби първия сет с 6:7(3), след което спечели подаването си на старта на втората част, а при 40:40 във втория гейм срещата беше прекратена. Томова навакса ранен пробив пасив, след което реализира обрат и при 6:5 сервираше за сета, но не се възползва. В тайбрека Пера взе четири поредни разигравания, за да поведе в резултата преди спирането на играта в началото на втората част.