0

Н ад 50 деца от различни спортни школи получиха ценни съвети от Григор Димитров в открития урок „Гейм, Сет, Мач за здравето“, който се организира в партньорство с една от водещите фармацевтични компании в България MSD.

Събитието се проведе броени часове преди благотворителния мач  на най-добрата българска ракета с рекордьора по титли от Големия шлем Новак Джокович.

Нашият спечели, а зрителите в претъпканата зала „Арена София” станаха свидетели на грандиозен спектакъл между двама уникални спортисти.

Ето и 10-те съвета, които Гришо даде на децата, а „Телеграф” препоръчва да влязат директно в учебниците, защото са наистина уникални:

- Тенисът не е спринт, а маратон. Постоянството и дисциплината са пътят към успеха!

- Слушай тялото си.

- Грижи се за здравето си. Преглеждай се редовно.

- Чистата храна е чисто гориво. Не прави компромис с нея.

- Тренирай добре, почивай пълноценно.

- Когато си под стрес, просто дишай и се движи.

- Научи се да губиш. Това също е важно. Това е пътят към победата.

- Бъди позитивен във всяко нещо, което правиш!

- Бъди благодарен на хората, които са до теб. Отбор сте.

- Вярвай в себе си и в това, което правиш!  

Откритият урок „Гейм, Сет, Мач за здравето“ в партньорство с MSD България е в унисон с целите на едноименна благотворителна фондация на Григор Димитров, която беше създадена през 2020 година. Желанието на тенисиста е да насърчава развитието на децата, чрез своя собствен пример и този на големите световни звезди в тениса, да им помогне за изграждане на умения за физическа, емоционална и психическа устойчивост, желание за победа, сила на духа в пътя им към успеха.