Арина Сабаленка (Блрс) се класира за осминафиналите на Australian Open след победа с 4:6, 6:3, 6:1 срещу Маркета Вондрушова (Чех). Мачът се игра при тежки условия и температура над 33 градуса. Поставената под №2 тенисистка от Беларус отново имаше проблеми със сервиса си и направи цели 10 двойни грешки. Това обаче бе доста по-добре в сравнение с предишните ѝ мачове. Тя направи 31 двойни грешки в първите два кръга и имаше общо 70 в четирите си мача от началото на годината.

Сабаленка отново бе принудена да прави обрат, но се справи и се класира за следващия кръг, в който ще срещне Кая Канепи (Ест), която отстрани с 2:6, 6:2, 6:0 Мадрисън Инглис (Авл).

„Радвам се най-вече, че направих само 10 двойни грешки. Продължавам да работя върху сервиса си и се надявам да ставам все по-добре от мач на мач“, каза Сабаленка.

Симона Халеп (Рум) също се класира напред след 6:2, 6:1 срещу Данка Ковинич (Чер). Румънката постигна осмата си поредна победа от началото на сезона. В първите си три мача на Australian Open Халеп е загубила само 12 гейма.

Тя ще срещне Ализе Корне, която се справи с Тамара Зиданшек (Слвн) – 4:6, 6:4, 6:2. Французойката, която днес навърши 32, достигна осминафинал за първи път от 13 години и си поднесе добър подарък за рождения си ден. Корне обаче имаше и неприятен момент, след като се скара със съдията на стола Катарина Радван-Чо след наказание заради забавяне на играта.

„Това е лудост, не съм направила нищо. Взех си кърпата, след това взех топка и не съм се бавила и секунда. Какъв ти е проблемът с мен? Не казвайте нищо, просто ме слушайте. Разстоянието е голямо и трябва да ходя всеки път, а ти си стоиш на стола. Това е прекалено“, каза Корне.

След успеха тя все пак беше доволна, но отбеляза, че жегата е била „брутална“, а публиката я поздрави с песен за рождения ѝ ден.