0

Н ад 120 играчи от 20 държави пристигат в курорта "Св.Св.Константин и Елена" край Варна за международния турнир по петанк. 

Любимата игра на французите, която е завладяла целия свят, ще очаква симпатизанти в курорта край Варна. Входът е свободен за публиката в дните от 8 до 14 май, когато ще се проведат 5 турнира. 

Състезатели от Франция, Германия, Румъния, Полша, Израел, Белгия и други, и разбира се - от България, са заявили участие за турнирите за двойки и тройки. 

Световната звезда - фрийстайлър и инфлуенсър в петанк Танги Пенин от Монако ще демонстрира правилата на играта. 

Международният турнир "Петанк - море и спа" се организира от Black Sea Petanque Club Varna, Българската федерация по петанк и "Св.Св.Константин и Елена" с партньорството на Acibadem City Clinic. 

За още по-доброто настроение ще допринесат зоната за изложители и гурме зона край игрищата.

На 7 май Танги Пенин ще покаже защо тази завладяваща игра с топки, чиито корени са в древността, е толкова популярна по света, като  не изисква много аксесоари и екипировка.

Първият международен турнир по софт петанк в "Св. Св. Константин и Елена" ще е на 10 май. 

А в събота и неделя - 11 и 12 май, ще се проведе Pеtanque Grand Prix за отбори от трима играчи. В тях ще се състезават лицензианти, аматьори, физически лица, служители на фирми. 

Награди на стойност над 5000 евро ще получат най-добрите играчи, участващи в различните турнири.

Източник: БТА