0

В драматично преминала първа свободна тренировка, прекъсвана два пъти от червен флаг заради проблеми на пистата, световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен и Серхио Перес бяха пилотите, които показаха адаптивност.

В първото завъртане по трасето на „Албърт Парк“ преди старта за Гран При на Австралия във Формула 1 Верстапен даде време от 1:18.790 и отново показа, че е фаворит за титлата и през тази година. Така той показа, че отстъплението му заради преумора и вирусно заболяване в Джеда (Саудитска Арабия) преди две седмици, е вече в миналото и демонстрира своя си стандарт.

Съотборникът му в Ред Бул – Перес също стартира много добре, но в края на сесията трябваше да види как изведнъж и рязко Люис Хамилтън подобри карането си. Седемкратният световен шампион от отбора на Мерцедес в последна сметка даде второто най-бързо време с изоставане от 0.433 секунди след Ферстапен. Така Перес се нареди 3-и с 0.503 секунди след нидерландеца.

Четвъртото време е на Фернандо Алонсо (Испания) с Астън Мартин, на 0.527, пети е Шарл Льоклер (Монако) с време 1:19.378 минути и изоставане от 0.588. Топ 6 се допълва от Карлос Сайнс с Ферари и пасив от 0.715.