0

Ф ранция спечели класическата смесена щафета на 4 по 6 километра от първия кръг на Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд. Българският състав беше затворен с обиколка и остана на 19-о място.

Французите в състав Кентен Фийон-Майе, Емилиен Жаклен, Жюстин Бреза-Буше и Лу Жанмоно изминаха трасето за 1.09:09,9 час. Те използваха 5 допълнителни патрона, а Жаклен влезе в наказателна обиколка, но въпреки това успяха да финишират първи.

На 15,7 секунди на втората позиция завърши щафетата на Норвегия - Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо, Каролин Кнотен, Ингрид Тандреволд, които трябваше да изстрелят 7 допълнителни патрона, но не влязоха в наказателен рунд.

На трето място завърши квартетът на Италия. Дидие Биона, Томазо Джакомел, Доротея Вирер и Лиза Витоци останаха на 39,7 секунди с 9 допълнителни патрона и една обиколка.  

Тимът на България беше затворен с обиколка и не завърши. Антон Сипанов, Владимир Илиев, Валентина Димитрова и Лора Христова се наредиха на 19-а позиция, като Христова не стартира по последен пост. Илиев имаше лош ден в стрелбата и трябваше да върти три наказателни обиколки на първа стрелба.

Общо 22 отбора участваха в състезанието.

В неделя в Йостерсунд са насрочени два индивидуални старта - 15 км за жени и 20 км за мъже.

Източник: БТА