0

Е динственият българин в тенис елита Григор Димитров и Новак Джокович ще изиграят демонстративен мач от 20 часа днес в София, който обещава да бъде невиждано шоу не само за българските зрители, а за феновете на спорта като цяло.

Гришо и Ноле от години са в много близки отношения и винаги са се самоопределяли за “балкански братя”. Енергията, която и двама излъчват, е предпоставка за незабравима вечер за всички любители на тениса и на двете звезди.

Двете тенис легенди ще участват изцяло благотворително, като средствата от събитието ще бъдат дарени на Фондация „Григор Димитров“. Тези средства ще бъдат използвани за различни благотворителни проекти, подкрепяни от фондацията. 

Самият Джокович пристига у нас като олимпийски шампион и носител на 24 титли от “Шлема”, като за първи път е в България, за да играе тенис, макар и демо мач. Предишната визита на Ноле беше свързана със снимките на филма “Expendables” в София.

Григор се отказа поради контузия на четвъртфинала на US Open, но тя не му попречи да проведе по план събитието с Джокович у нас. Следващият му официален турнир е Laver Cup, където ще замества отказалия се Рафаел Надал. За Джокович пък не е много ясно какви приоритети ще си начертае до края на 2024-та.

Ден преди мача Новак Джокович отново показа симпатията си към България, като запявайки популярния български фолк хит „Луда по тебе“. Тенис звездата публикува забавно видео, в което пее песента, придружено с шеговито послание към своя добър приятел и съперник на корта, Григор Димитров: „Отправям се към София, готов за представление. Григор, одобряваш ли?“. А Димитров отговори, че изглежда Караоке вечерта е започнала, споделяйки видеото на Ноле. 

Димитров и Джокович имат 13 мача помежду си, като Григор има само една победа - тя дойде на Мастърса в Мадрид през 2013. Последният двубой между двамата бе на финала на Мастърса в Париж в края на миналата година, когато Ноле спечели в два сета.