0

Г олямата звезда на голфа Тайгър Уудс се завърна 14 месеца след зверската автомобилна катастрофа, която преживя.

Повече от 50 000 души се събраха в Огъста, Вирджиния, за да изгледат тренировката на легендата преди 86-ото издание на най-престижния турнир „Мастърс“.

Освен с него обаче голфът е известен и с красавиците, които се подвизават в един от най-доходоносните спортове. „Сън“ направи подборка на най-сексапилните красавици, които практикуват голф и вече са се превърнали в инфлуенсърки. 

Най-известната от тях безспорно е Пейдж Спиранак, която се оттегли от професионалния голф през 2016 г.
29-годишната кралица на влиятелните играчи на голфа нарича себе си „OG Insta Golf Girl“. Тя е широко популярна в Инстаграм, където натрупа вече 3 милиона последователи, които гледат нейните секси съвети за голф.

 

 

Хейли Рей Остром е на 28 г. и е професионална голфърка, която се състезава в LPGA Tour през 2017 и 2018 г. През годините великолепната блондинка привлече спонсори, включително гигантите за спортно облекло Nike, както и над 260 000 последователи в Инстаграм.

 

„Спомням си, когато бях по-млада, ми беше толкова неудобна да кажа на хората, че играя голф, защото това беше „спорт за мързеливи стари хора“, каза веднъж тя.
„Сега съм толкова горд да кажа, че играя професионален голф. Голфът измина толкова дълъг път и се надявам младите момичета вече да не се срамуват да играят този невероятен спорт“, смята вече Остром, която има 361 000 последователи в Инстаграм.

Елиз Лоб Дзингел е сертифициран треньор по голф в САЩ. От 2018 г. тя е ко-водещ на шоуто на Fox Sports Swing Clinic - и също така е голяма звезда в социалните медии с над 271 000 последователи.


27-годишната Елиз започва да играе голф от тригодишна възраст и израства във Флорида, където има много игрища.


Въпреки това, след като се състезава в няколко турнира като девойка, интересът й към играта намалява, когато потръгва кариерата й на модел.

30-годишната Кензи О'Конъл е израснала в Небраска, подобно на Пейдж. Преди голям турнир тя обича да провокира последователите си в социалните мрежи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KC (@kenzie.oconnell)

Тя също се появява в LPGA веригата и е страстен член на Women With Drive, която популяризира играта на жените за голф.

Кензи работи и като инструктор на непълно работно време и има 150 000 последователи в Инстаграм.

Савана Вилауби е на 28 г. от Калифорния и редовно споделя слънчеви видеоклипове за голф в Инстаграм, където има 72 000 последователи. 

 


Започнала е да играе голф на осемгодишна възраст и има за наставник Мики Йокои в гимназията. Най-голямото й постижение досега е спечелването на Откритото първенство на Тексас за жени през 2016 г.

Изабел Ший е на 27 г. и има канал в YouTube, наречен „Shee Golfs“. В него тя се обединява със сестра си Кат, за да заснеме смешни сегменти от игрището. Ший също се отдаде и на модата и е съосновател на Inside Story, която произвежда стилни, устойчиви спортни чорапи. Това й спечели прякора „Момичето с чорапите“. 

Талантливата голфърка беше „изгонена и наказана“ от много кънтри голф клубове заради късите си поли и високите до коленете чорапи. Това само й помогна да натрупа 160 000 последователи в Инстаграм.