0

Н идерландия потъна в скръб. Гордостта на нацията повече няма да може да трупа медали. Дафне Схипърс обяви, че слага край на кариерата си в леката атлетика. При това само на 31 години! Тя е двукратен световен шампион и два пъти е избирана за атлет номер 1 на Европа.

„Състезанието спира тук“, обяви Дафне, която си съперничеше с Ивет Лалова за определението - най-бързата бяла жена. „Като спортист винаги знаеш, че този ден ще дойде, че в един момент кариерата ти, но се надяваш да бъде някъде във времето...Колекция от спомени и медали.

Днес реших да отклоня живота си от релсите, за да преследвам и прегърна всичко, което следва, но не без да кажа огромно благодаря за цялата безкрайна подкрепа. Това беше пътуване без съжаление", написа още тя.

Тя изрази благодарност на всички, които са подкрепили кариерата, която не се материализира по начина, по който тя би желала. Контузия в аддукторите я принудиха да се оттегли от Световното първенство през 2019 г. в Доха, а постоянните наранявания на гърба ограничиха способността й да се състезава на международно ниво за повече от година. За последно тя се състезава на 100 метра в Белгия през юли 2022 г., завършвайки втора в своя поток с 11.37.