0

Н ай-добрият български тенисист Григор Димитров запази 13-ото си място в световната ранглиста по тенис  Българинът, който достигна до финала, но загуби битката за титлата на турнира във френския град Марсилия след поражение от представителя на домакините Юго Юмбер, вече има 2905 точки. По този начин Димитров се доближи само на 120 точки до топ 10 в света. На десето място в момента е Стефанос Циципас (Гърция) с 3025 точки.

През тази седмица Димитров ще играе на турнира на твърди кортове в Ротердам от сериите ATP 500 с награден фонд с награден фонд 2.29 милиона евро. Поставеният под №6 Димитров ще играе в първия кръг срещу Лоренцо Сонего (Италия). През миналата година Гришо стигна до полуфиналите на този турнир. При успех над Сонего той ще срещне победителя от двубоя между Фабиан Марожан (Унгария) и квалификант.

Димитър Кузманов остава втора ракета на България и се изкачи с десет позиции до 215-о място с 281 точки. През миналата седмица Мико игра четвъртфинал на турнира на твърда настилка от сериите „Чалънджър" в Нотингам (Великобритания), а през тази е поставен под №2 на „Чалънджър" в Глазгоу. Там Кузманов ще играе в първия кръг срещу Кайл Едмънд.