0

Г ригор Димитров загуби във втория кръг на Australian Open от французина Беноа Пер с 4:6, 4:6, 7:6 (4), 6:7 (2) на корт №3. Мачът трая над 3 часа, за участието си Гришо спечели 154 000 австралийски долара.

Това бе трета победа на високия почти 2 м Беноа Пер над Григор от общо 4 мача помежду им.

На корт №3 най-добрият български тенисист допусна 48 непредизвикани грешки и приключи безславно участието си на първия за годината турнир от Големия шлем. Играта на Димитров не се получи и макар че той спечели третия сет след тайбрек, не успя да осъществи обрат.

Той започна колебливо и допусна пробив в третия гейм, след което отстъпи в първия сет с 4:6 след 44 минути игра.

По идентичен начин се разви и вторият сет, в който Димитров загуби подаването си още в първия гейм. Българинът осъществи пробив в четвъртия гейм, но Пер веднага след това отново проби сервиса на българина и взе и втория сет с 6:4.

В третия сет двамата печелеха подаванията си и стигнаха до тайбрек, в който Григор Димитров показа характер и спечели със 7:4.

Учудващо, това не донесе очаквания импулс в играта на българина и той изостана с 0:3 гейма в четвъртия сет. Григор намери сили и след пробив в петия гейм успя да изравни за 3:3, след което доведе сета до тайбрек, където Беноа Пер бе много по-свеж и концентриран, като от 0:1 и 1:2 спечели със 7:2 тайбрека, сета и мача.
В третия кръг 32-годишният французин ще срещне четвъртия в схемата Стефанос Циципас.

В първия кръг на турнира Григор победи в четири сета младия чешки квалификант Иржи Лехечка, а Пер с мъка преодоля в пет сета №79 в ранглистата на ATP - Тиаго Монтейро от Бразилия.