0

Г ригор Димитров е много щастлив от завръщането на Дани Валверду в своя екип. Треньорът, с когото бившият №3 имаше най-големите успехи в кариерата си, стана отново част от екипа му за последните турнири през сезона.

Венецуелецът, който за последно бе наставник на Стан Вавринка, се присъедини към лагера на българина за турнира в Стокхолм, а още във Виена постигнаха един от най-добрите резултати в сезона на Димитров с достигането до полуфинал.

„Мисля, че и за двама ни е страхотно. Прекарваме тези седмици заедно. За момента нищо не е уговорено за след това. Разбираме се много добре. През всичките тези години сме добри приятели“, коментира Григор в австрийската столица. Димитров признава, че е разочарован, че до момента не е постигнал повече успехи, но „не искам да живея в миналото. Все още играя тенис. И докато играя тенис, имам шанс. Нали?“ 

„Разбира се“ – отговаря Григор на въпрос, дали титла от Големия шлем продължава да бъде цел за него. И е уверен, че за тази цел Валверду ще му помогне. „Завръщането му ми донесе много основа. Точно това търсех.“ „Прекарваме чудесно заедно. Резултатите са логичното следствие“, допълва Димитров. 

Източник: tenniscafe.com