0

Г ригор Димитров излиза днес за третия си мач на „Ролан Гарос“.

Негов съперник ще бъде Даниел Алтмайер, който поднесе една от сензациите до момента. Тенисистът от Германия отстрани в пет сета деветия в ранглистата Яник Синер в мач, продължил 5 часа и 28 минути. „Не знам дали това беше исторически мач, но определено е такъв, който ще бъде запомнен“, коментира 24-годишният Алтмейер. Мачът с Григор е последен четвърти на третия по големина корт - „Симон Матийо“.

Тенисът е професия за Даниел, а хобито му е риболовът. „Много хора вероятно си мислят, че е лесно - хвърляш въдицата и чакаш нещо да се случи. Обаче грешат. Аз си имам стратегия. Зависи много от времето, колко активна е рибата. При мен е наследствено, защото татко ми е обсебен. Той знае всичко за температурата на водата и въздуха, колко висока е водата в реките и още много неща. Всичко това прави разликата. Докато съм за риба, отпускам, много е различно от тениса“, каза за АТП Алтмайер, който минава за специалист на клей. На тази настилка от началото на годината има 9 победи и 5 загуби, при 83,6% успеваемост при сервирането си.

Немецът и Григор имат един мач помежду си, който завърши с победа 6:4, 6:2 за нашия. Двамата се изправиха един срещу друг на твърдата настилка на в Индиан Уелс през 2021-а.