0

З изу, но не Зинедин Зидан, а Бергс ще е първият съперник на първата ни ракета и 10-и в света Григор Димитров на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Шанхай.

25-годишният белгиец, който е 74-ти в ранглистата, разочарова местните фенове, надигравайки най-добрия китайски тенисист, а именно - Жижен Жанг, с крайното 6:4 6:3 за 1 час и 25 минути.

Това беше едва втора победа в кариерата на Бергс в основна схема на надпревара от категория 1000 и дебютна такава на твърда настилка, а любопитното е, че Джейми Делгадо, който е в треньорския стаф на Гришо, изгледа целия мач от трибуните на централния корт.



Бергс впечатлява с напредъка си през последните месеци, след като стартира сезона извън Топ 130, а сега е на рекордната си 74-та позиция в световната ранглиста.

Впрочем, той направи своя голям пробив на най-високото ниво по време на тазгодишния „Ролан Гарос”, където тръгна от квалификациите, а стигна до мач тъкмо с Григор Димитров. Тогава нашия видя бая зор и надделя с 3:1 сета след близо 4-часов престой на корта. Интересна подробност от тогавашната им среща е, че тя беше прекъсвана няколко пъти заради дъжд и продължи общо 3 дни, като накрая беше завършена под покрива на корт "Филип Шатрие", за да не се стигне до прекалено забавяне в програмата.

Сега Гришо и Бергс ще се изправят един срещу друг в събота (5 октомври).