0

Н ай-добрият български тенисист в историята Григор Димитров е направил дарение на езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. 
Тенисистът е дал 30 000 лв., потвърди пред Haskovo.info директорът на гимназията Деян Янев. С парите е изграден кабинет по биология и здравно образование. Направена е и вентилация във физкултурния салон, каквато до момента е липсвала. 
Майката на Димитров - Мария, е преподавател по физическо възпитание в езиковата гимназия.

В същото време се разбра, че Гришо може да тренира заедно с втората ни ракета Димитър Кузманов в Монако в следващите дни. Това обяви Мико в подкаста „Начален удар“ на БНР. 

„Заминава в края на седмицата с моя треньор Валентин Димов за Монако, където ще проведа последната част. 17-18 дни ще използваме много силни спаринг партньори. Разговарях с хора от АТР, които движат тренировъчния процес там и те ми казаха, че там ще бъде Григор Димитров, Александер Зверев, Хуберт Хуркач, Феликс Оже-Алиасим, Холгер Руне, Иля Ивашка и още много други“, обясни Кузманов.
28-годишният пловдивчанин ще започне сезона на 2 януари в Австралия, независимо дали на ATP Cup с отбора на България, или на АТР 250 турнир или чалънджър. Със сигурност и Григор щял да има желание да играе отново на АТР Cup. Доколкото Мико знаел все още 35 процента от тенисистите не са ваксинирани, така че имало шанс както България е трета резерва в момента, нашият отбор да попадне сред 16-те участници в Сидни, сподели още той в подкаста.