0

Н ай-добрият български тенисист Григор Димитров за втора поредна година се класира за 3-тия кръг на Откритото първенство на САЩ след експресен успех над 62-рия в ранглистата Ринки Хиджиката с 6:1, 6:1, 7:6 (4) на корт №17. Мачът в парка Флашинг Медоус продължи 2 часа и 10 минути под жаркото нюйоркско слънце и температура от 33 градуса.

Това бе трета последователна победа на първата ни ракета срещу австралийския му съперник, когото прекърши през този сезон на турнирите в Бризбейн и Монреал.

Въпреки че Гришо, който е №9 в света и за 14-и път е Ю Ес Оупън, даде на Хиджиката едва 2 гейма в първите два сета, в 3-тия се вкара в проблеми, след като профука цели 5 мачбола.  

33-годишният мачо от Хасково  направи цели 15 аса срещу 5 на австралиеца, спечели 90% от точките си на първи сервис и 59% на втори, реализира и двойно повече уинъри - 36 срещу 17.

В третия кръг от последния за годината турнир от Големия шлем нашият очаква победителя от двубоя между аржентинеца Себастиан Баес и Талон Грикспор от Нидерландия.