0

Г ригор Димитров ще участва в „Лейвър Къп” за втори път в кариерата си.

Първата ни ракета ще замени легендата Рафаел Надал в тима на Европа за отборната надпревара, която ще се проведе в Берлин в периода 20-22 септември.

Матадора, за когото се очакваше, че ще сложи край на кариерата си именно с „Лейвър Къп” като големия си съперник Роджър Федерер, обяви, че няма да може да играе в столицата на Германия, тъй като не е готов физически.

По този начин Димитров ще подсили селекцията на великия Бьорн Борг.

През 2018-а нашият спечели „Лейвър Къп” в Чикаго, като на сметката си има победа на сингъл и загуба на двойки.

В отбора на Европа сега той ще си партнира с Карлос Алкарас, Александър Зверев, Каспер Рууд, Стефанос Циципас и Даниил Медведев, докато за отбора на света, воден от вечния опонент на Бьорн Борг - Джон Макенроу, ще играят Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън, Танаси Кокинакис, Франсиско Серундоло и Алехандро Табило.

Планетарната селекция ликува в последните 2 издания на турнира, но в общия резултат предимството е за Европа с 4:2. Тазгодишното издание на „Лейвър Къп” ще бъде последно за капитаните Борг и Макенроу. През следващия сезон, когато „Лейвър Къп” ще се проведе в Сан Франциско, те ще бъдат заменени съответно от Яник Ноа и Андре Агаси.

Преди участието си в Берлин пък Гришо ще зарадва и феновете в България с демонстративен мач със самия Новак Джокович на 17 септември.