0

И ля Ивашка от Беларус е съперникът на Григор Димитров във втория кръг в Уимбълдън. При победа над него Гришо ще си заработи 131 000 паунда (за класирането във втория кръг той заслужи 85 000 паунда от наградния фонд).

Последната среща между двамата бе миналата година на турнира в София – победа на Ивашка в два сета.

В Уимбълдън той надви 4:6, 6:4, 6:3, 6:0 аржентинеца Федерико Кория. 

Новак Джокович постигна 30-ата си поредна победа на "Уимбълдън". В мач от втория кръг на турнира при мъжете сърбинът надигра с 6:3, 7:6(4), 7:5 австралиеца Джордан Томпсън.

Въпреки чистата победа, двубоят не бе от най-лесните за защитаващия титлата си Джокович. 

Той реализира само два пробива в целия мач. Първият от тях дойде в средата на първия сет за 4:2 гейма, а вторият бе в последния гейм на мача.

Най-равностоен бе вторият сет, в който Томпсън бе на две точки от победата. Той обаче стигна само до дюс в момент, в който Джокович сервираше за оставане в сета. 

В тайбрека сърбинът реализира един минибрейк, който обаче му стигна, за да го спечели със 7:4 точки.

В третия кръг Джокович ще срещне победителя от двубоя между аржентинеца Томас Мартин Ечевери и трикратния шампион в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка от Швейцария. 

В един от най-интересните мачове от първия кръг поставеният под номер 5 в схемата Стефанос Циципас от Гърция спечели с 3:6, 7:6(1), 6:2, 6:7(5), 7:6(8) срещу бившия шампион от Откритото първенство на САЩ Доминик Тийм.

Австриецът, който в момента е на 91-во място в ранглистата, показа, че формата му сериозно е прогресирала в последните месеци и за малко да отстрани един от най-високопоставените играчи в схемата.

Наградата на гръцкия тенисист за втория кръг ще бъде още по-тежко препятствие като визитка, тъй като той ще срещне двукратния шампион на "Уимбълдън" Анди Мъри от Великобритания.

С победа започна и номер 3 Даниил Медведев. Руснакът срещна британския дебютант Артър Фери и го отстрани след 7:5, 6:4, 6:3. 

Във втория кръг руснакът ще играе с французина Адриан Манарино.

Победа над друг британски дебютант регистрира и седмият в схемата Холгер Руне. Датчанинът се наложи над Джордж Лофхаген със 7:6(4), 6:3, 6:2.

С успех започна участието си и финалистът за 2016 година Милош Раонич. Канадецът, който скоро се завърна на корта след повече от две години лекуване на травма, победи с 6:7(5), 6:4, 7:6(5), 6:1 австриеца Денис Новак.
Раонич направи невероятните 28 аса в мача и в следващия кръг ще играе с номер 16 в схемата Томи Пол от САЩ.