0

О рганизаторите на Откритото първенство по тенис на Австралия избраха българската първа ракета Григор Димитров за своя гид. 
Гришо ще играе за 13-и път на Australian Open, така че познава всяко възможно кътче от „Мелбърн Парк“.
Вчера Димитров ни показа новия корт на комплекса „Киа Арена“, който за първи път ще приеме мачове от турнира.


„Първата ни спирка е новият корт. Невероятен е. Погледнете тази арена, красота. 5 хиляди души, произведение на изкуството. Най-хубавото е звукът. Сякаш играеш на закрито. Всички ние обичаме като ударим топката силно да чуем този звук“, коментира бившият №3 в света.

„Всеки път идвам в Австралия и винаги има много подобрения, много от всичко. Всички са много щастливи и позитивни на старта на годината.“
Григор вече над 10 дни е в Мелбърн, където през изминалата седмица взе участие в АТР 250 турнира, на който достигна до полуфинал.
„Имах късмета да изиграя няколко добри мача, за да започна годината. Това ми помогна да навляза в много добър ритъм. Няма гаранции, че това ще ти се отплати, особено в първия турнир, но се наслаждавам.  Навлизам отново в ритъм.“
Днес Григор ни разходи в едно от кътчетата, които почти през цялото време остават скрити за феновете и медиите - фитнеса на играчите.
„И така – намираме се в новия фитнес. Това е машината, на която можете да правите клекове с тежести. С нея това упражнение е доста по-безопасно и затова много от играчите я използват. Аз вдигам около 85 килограма. Изглеждам кльощав, но за човек с моите размери това е добро постижение“, коментира шеговито Димитров.

На въпроса кога ходи във фитнеса и по колко време прекарва там по време на турнир, световният №28 отговори: „Зависи. Няколко дни преди мач започваш да намаляваш натоварванията и да правиш повече от т.нар. „превантивни“ упражнения. В такива ситуации обикновено се съсредоточаваш върху краката си – правиш бързи упражнения, чиято цел е да поддържаш скоростта в краката си, тъй като по време на предсезонната пауза тренираме с тежести повече от обикновено, в резултат на което ставаме малко по-сковани и по-бавни“.

В заключение първата ни ракета изтъкна една от най-простите, но и най-важни съставки за всяка качествена тренировка. „Хидратацията е много важна. Както виждате, тук има тонове вода. Водата винаги е ваш приятел, най-вече в Австралия“.
Източник: tenniskafe.com