0

Н ай-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи с едно място в световната ранглиста на ATP и вече е на 12-о място.

Българинът изпревари американеца Тейлър Фриц, който не успя да защити точките си от миналото си участие на турнира в Индиън Уелс. Така Димитров вече е на малко повече от 360 точки от Топ 10, като последен в десетката за момента е австралиецът Алекс Де Минор.

Новак Джокович остава на първо място света, следван от испанеца Карлос Алкарас, който триумфира в Индиън Уелс с победа над Даниил Медведев със 7:6(5), 6:1. Трети е Яник Синер.

В челната петица се завръща Александър Зверев от Германия, който изпревари руснака Андрей Рубльов. Каспер Рууд от Норвегия също се изкачва с една позиция и вече е за осми за сметка на поляка Хуберт Хуркач.

При жените Виктория Томова се изкачи с две позиции в световната ранглиста. Националката за отборния турнир "Били Джийн Кинг къп" вече заема 73-о място с 969 точки и е на девет позиции от рекордното си класиране, записано през февруари тази година.

Томова участва на турнира от ранг WTA 1000 в Индиън Уелс, където записа победа с 6:4, 7:6(5) срещу американката София Кенин. Българката отпадна във втория кръг, след като отстъпи пред номер 20 в основната схема Каролин Гарсия с 1:6, 6:3, 3:6 за 96 минути.

Лидер в световната ранглиста на сингъл продължава да бъде Ига Швьонтек, която спечели титлата на турнира в Индиън Уелс с победа на финала срещу номер 9 в света Мария Сакари с 6:4, 6:0.

Втора ракета на България продължава да бъде Гергана Топалова, която заема 245-о място с 309 точки. Със 17 позиции и 28 точки зад нея пък е Изабелла Шиникова.