0

Г ригор Димитров бе повече от убедителен срещу световния №55 Емил Руусувуори от Финландия и го победи с 6:4, 6:3 в мач от третия кръг на турнира във Вашингтон. Така българската първа ракета се класира за 1/4-финалите, където очаква победителя от двубоя между  Йосуке Ватануки и Уго Юмбер. 

До момента Димитров, поставен под номер 5 в американската столица, и Русувуори имаха два мача по между си, в които си бяха разменили по една победа. 

Първият сет на днешния мач започна равностойно и до 2:2 нямаше възможности за пробив. В следващия гейм Руусувуори пропусна шанс да пробие Димитров, който го направи за 4:2. Финландецът си го върна за 4:3. В следващите два гейм всеки печелеше сервиса си, за да се стигне до крайното 6:4 с нов пробив на сметката на Григор.

Втората част също бе равностойна в началото, докато Григор Димитров не проби за 3:1, след което затвърди пробива. Гришо пропусна възможност за пробив в шестия гейм, но взе следващия за 5:2. Българинът изправи феновете на крака с отиграване за 30:15, но загуби гейма за 5:3. В следващия обаче отнесе съперника на нула и взе мача.

С класирането си за 1/4-финалите Гришо изравни най-доброто си представяне във Вашингтон, след като през 2013 г. отново бе сред най-добрите осем.