0

Г ригор Димитров, който се класира за 1/8-финала на големия тенис турнир на твърда настилка "Мастърс 1000" в Маями (САЩ), не скри задоволството си, че мачът му с германеца Яник Ханфман е траял кратко – само 46 мин. 

"Чувствам се добре. Хубаво е, че мачът беше толкова кратък, особено като се има предвид, че ще играя отново утре (срещу поляка Хуркач).

Трябваше да направя нужното, така че играех всяка топка на максимум. Направих необходимото от моя страна. 

Яник очевидно не се чувстваше добре, но през годината има и такива мачове и просто ги приемаш. Трябваше да остана концентриран, защото той е опасен противник", заяви Димитров пред Talking Tennis след мача си тази нощ българско време в Маями.

Попитан за силното си представяне в последните месеци, българският тенисист отговори: "Опитвам да бъда на корта колкото може повече. 

Все още е началото на сезона, има още много тенис да се играе. Това е последният турнир на твърди кортове, така че искам да се представя добре и очаквам с нетърпение все следващ мач, който ми предстои."

В мач за достигане до четвъртфиналите в Григор Димитров ще излезе тази вечер срещу поляка Хуберт Хуркач в четвърти мач от програмата на корт Grandstand, не преди 21:30 часа българско време.

Който спечели в него си гарантира чек от над 101 000 долара от наградния фонд и двубой срещу победителя от осминафинала между испанеца Карлос Алкарас и италианеца Лоренцо Музети, нашумял миналата пролет със сензационна победа в 3 сета над Новак Джокович в Монте Карло.

Източник: БТА