0

С едемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че не планира да прекрати кариерата си скоро. Британецът, който подписа нов двегодишен договор с „Мерцедес“ през 2021-а, бе категоричен, че все още се наслаждава на състезания.

„Планирам да остана още в спорта. Просто не знам колко дълго“, каза Хамилтън преди неделното Гран при на Япония във Формула 1.

Директорът на „Мерцедес“ Тото Волф разкри по-рано в интервю за телевизионния канал Channel 4, че Хамилтън му е казал, че може да продължи да се състезава още 5 години. Пилотът разкри, че не е говорил с Волф по повод думите му, но все пак е възможно.

„Чувствам се добре. Обичам това, което правя. Имаме още много работа за вършене и цели за постигане. Не планирам в скоро време да ходя никъде“, добави британецът, който през януари догодина ще навърши 38. Дебютът му във Формула 1 бе през 2007-а с отбора на „Макларън“.

В същото време Себастиан Фетел заяви, че "сериозно би обмислил" дали да се оттегли от Формула 1, ако има възможност отново да се състезава на пистата "Сузука", където ще е стартът този уикенд.

35-годишният пилот на "Астън Мартин" обяви, че ще напусне спорта след края на сезона, което ще направи неделното състезание последното за него на японската писта.

Германецът каза, че "Сузука" е любимата му писта. Той има четири победи на нея, включително през 2011 година, когато спечели втората от четирите си поредни световни титли.

"Нямам нищо против да се върна за състезание на "Сузука" по всяко време. Ако някой е готов да вземе пилот за едно състезание, това е нещо, което сериозно бих обмислил", каза Фетел.

"Винаги съм харесвал пистата. Мисля, че се откроява като любимата ми в календара. Само вида на завоите, първият сектор, това е емблематично, това е писта във формата на осмица, единствената, която имаме. Освен това атмосферата, вниманието, което спортът получава, когато дойдем тук, е невероятно", добави германецът.