0

С едемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън направи първи коментар на сензационния си трансфер във Ферари. Британският пилот определи решението си като едно от най-трудните в целия му живот.

Хамилтън напуска Мерцедес в края на годината, а през 2025-а година ще е втори пилот във Ферари. Негов съотборник ще е Шарл Льоклер.

„Бяха 11 невероятни години с този отбор, много съм горд с постигнатото от нас заедно. Мерцедес е част от моя живот откакто бях на 13 години. Това е мястото, на което израснах, така че решението да си тръгна е едно от най-трудните в живота ми“, бяха първите думи на Хамилтън, част от официалното прессъобщение на Мерцедес.

„Но моментът е правилен за мен да предприема тази стъпка и се вълнувам, че поемам ново предизвикателство. Вечно ще съм благодарен на семейството на Мерцедес за подкрепата, най-вече на Тото за приятелството и лидерството. Искам да завършим на върха заедно. Отдаден съм на 100% да дам най-доброто от себе си този сезон, който ще е моят последен със „сребърните стрели“, добавя Хамилтън.