0

Е дин много специален фен ще стиска палци довечера Григор да удари поставения под №1 на турнира в Маями испанец Карлос Алкарас. Това е първият полуфиналист в турнира Яник Синер. Италианецът има сметка Гришо да вземе втора победа над испанеца, защото в този случай Яник ще го измести от второто място в световната АТР класация.

Димитров има 18 победи тази година, всичките на твърда настилка. В досегашните си 4 двубоя с Алкарас той има една победа – на твърд корт в Шанхай миналата година с 5:7, 6:2, 6:4.

В Италия вече разиграха идеалния сценарий, от който печели Синер: Гришо бие Алкарас довечера, а Яник взима титлата в Маями. Тогава двукратният победител в Sofia Open ще събере 8710 точки, а испанецът ще има 8645.


Димитров е играчът, който може да помогне на июжнотиролеца, отбелязва „Гадзета дело спорт“. 

Изданието посочва, че Алкарас се движи в Маями „като експрес“ и няма загубен сет, но също така припомня и победата на Григор над него в Шанхай в последния двубой помежду им.

От своя страна и Димитров може да направи голям скок при класиране на финала в Маями - в момента той e на 12-то място в световната ранглиста на АТР, и ако се класира на финала на турнира във Флорида може да се завърне в топ 10 за пръв път от 2018 г. насам. А ако спечели трофея, което носи освен чек от 1,1 милиона долара и 1000 точки, е възможно най-добрият български тенинист да се озове на седмото място в световната ранглиста от 1 април.