0

В одачът в световната ранглиста Карлос Алкарас (Испания) се класира за втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Алкарас надделя над 36-годишния френски ветеран Жереми Шарди с 6:0, 6:2, 7:5 след 113 минути игра на покрития заради дъжда корт номер 1 на "Уимбълдън".

20-годишният испанец взе 11 от първите 12 гейма, като имаше проблеми единствено в третия сет, в който реализира обрат след изоставане от 2:4.  

Това беше последен мач в 18-годишната състезателна кариера на Шарди, който е достигал до 25-ото място в световната ранглиста. 

Французинът приключва с тениса с една титла в Щутгарт през 2009 година и с още два финала в турнирите на АТП. 

"Мисля, че започнах доста добре. В третия сет той определено вдигна нивото. Беше оспорвано и разликата беше малка. Имах проблеми, но аз обичам дългите разигравания, обичам да се изправям пред трудности и съм щастлив, че показах силна игра. Затова съм щастлив, че преминах през този първи кръг. 

За мен няма съществено значение дали играя под покрив, или на открито. Все пак, когато има слънце, се чувствам по-добре. 

Не мога да не съм доволен, че навсякъде, където отида, усещам любовта на феновете. Аз съм един щастливец в това отношение", коментира испанецът, който записа 41-а победа в 45 мача през сезона.

Испанецът очаква във втория кръг победителя от мача между французите Артюр Риндеркнек и Александър Мюлер.