0

С апунената опера приключва днес, 30 март, денят на спекулациите и несигурността. Новак Джокович ще може да играе следващото издание на US Open (от 28 август), четвъртият и последен турнир от Големия шлем за сезона, съобщи "АС".

Това е възможно след като Сенатът на Съединените щати реши този четвъртък да започне намаляването на защитните мерки срещу COVID-19, в сила в страната от 13 март 2020 г. 

Както посочва Sky Sports посочва, Сенатът гласува в подкрепа на одобряването на законопроект, който ще прекрати тези ограничения за неваксинирани хора, които искат да влязат в Съединените щати, какъвто е случаят със сърбина.

Остава само подписът на президента Джо Байдън за официалния статут на новия закон, но всичко сочи, че Ноле ще се върне в Ню Йорк, където не е стъпвал, откакто падна на финала за 2021 г. от Медведев. 

Джокович ще сложи край на „сушата“ си в Съединените щати, където пропусна последните три големи турнира, които се проведоха там поради отказа му да се ваксинира. Ноле не успя да пътува за последното издание на US Open, също както и този сезон в Индиън Уелс и Маями, двата Мастърса 1000, за които сърбинът поиска специално разрешение да влезе в страната и му беше отказано от властите.