0

Р амазан Рамазанов донесе първи медал за България от 10 г. насам в свободната борба от световно първенство. В Белград националът ни спечели бронзов медал в неолимпийската категория 70 килограма след като надигра с 8:6 точки Ерназар Акматалиев (Киргизстан). Това е първот отличие за Рамазанов от шампионат на планетата.

Схватката започна с две точки на Рамазанов, който взе рано преднина и завърши с предимство първата част на схватката. Европейският вицешампион добави към актива си и движение за четири точки, което допълнително увеличи шансовете му за успех. Акматалиев спечели късно четири точки срещу българския национал за 4:6, но Рамазанов отговори с още две и приключи схватката.

След нея той заяви, че обмисля да смени категорията и да се състезава в 74 килограма, която е олимпийска категория.

"Много исках да стигна до двубой за златото през тази година, но не се получи. Благодаря на треньорите ми за подготовката. Не знам с какво бях по-добър в тази схатка, но се радвам, че спечелих. Имам идея да сменя категорията и да се пробвам при 74-килограмовите, за да отида на Олимпиада", сподели пред БНТ Рамазан Рамазанов.