0

Й оана Илиева се класира 17-а на турнира на сабя жени от Световната купа по фехтовка в Атина (Гърция). За участие в състезанието бяха записани 197 сабльорки от цял свят, като вчера бяха определени 64-е най-добри, които днес трябваше да спорят за призовите места.

Олга Храмова премина предварителните пресявки с четири победи в групите и две в елиминациите. Йоана Илиева влезе директно във втория ден от турнира като поставена заради високото си място в световната ранглиста.

В първия си двубой Йоана Илиева победи Сузана Цислар (Полша) с 15:14 и си осигури място сред най-добрите 32. В среща, валидна за място сред най-добрите 16, българката отстъпи пред Михаела Батистон (Италия) с 12:15 след изключително оспорван двубой и зае 17-о място в крайното класиране. Илиева подобрява играта си с всяко състезание и затвърждава мястото си в световния елит на сабя.

Олга Храмова излезе в първата си среща срещу Арачели Наваро (Испания), отстъпи с 11:15 и зае 48-а позиция.

Днес състезанието продължава с двубоите от отборната надпревара. Българският тим в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова излиза срещу Азербайджан в първата си среща от елиминациите.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX