0

З вездата на спринта ни Ивет Лалова трогна своите фенове с обръщение към своя съпруг Симоне Колио.

„Преди година минахме през нещо много страшно и този човек се измъкна от него като истински шампион! И разбрах, че съм готова да дам живота си за него”, написа в социалните мрежи 38-годишната атлетка, която през септември празнува 9 г. брак с италианеца.

В навечерието на петите олимпийски игри на Ивет се наложи Симоне да се подложи на отстраняване на феохромоцитом, рядък невроендокринен тумор. „Супер рядко заболяване на надбъбречната жлеза, което предизвиква освобождаване на адреналин и опасни хипертензивни кризи. Веднага махнаха цялата жлеза, но късмет, че не се случи нещо, защото две години получаваше такива кризи и не се знаеше откъде идва“, обясни тогава пред „Телеграф“ Ивет.

Сега Колио (42) публикува видео от реанимацията ден след операцията. „В ерата на Covid имаше право да влиза само на един човек за 30-минутно посещение и моята мила майка отстъпи място на жена ми с голям жест на любов. Около 20 дни по-късно Ивет направи вероятно най-лошото си бягане на голямо събитие (23.39 сек. на 200 м – б.р.), но на лицето й имаше отпечатана прекрасна усмивка през цялото време! Седях на трибуните сам, наблюдавах я, възхищавах се на радостта й с пръскащо се от гордост сърце. Въпреки месеците на ад, през които преминахме, въпреки безсънните нощи, изпълнени със страх, тя беше там. Бяхме там!“.

В заключение бившият спринтьор сподели: „Малцина знаят, че точно вечерта преди нейното състезание получихме резултата от хистологичното изследване, което потвърди, слава Богу, моето възстановяване. Тази усмивка за мен е всичко. Това е животът, който Бог е решил да продължи да ми дава, това е най-важното нещо, което съм завоювал“.