0

С тарши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов и световният рекордьор в категория до 89 килограма Карлос Насар категорично отрекоха помежду им да има някакъв конфликт.

Двамата дадоха съвместна пресконференция в столицата, на която обясниха, че макар и да са имали някои различия при провеждането на тренировъчния процес, това не означава, че отношенията между тях са лоши.

"С Иван Иванов нямаме личен конфликт. Не е имало такъв. Просто аз предпочитам да тренирам с личния ми треньор, както е било досега и както предполагам предпочита всеки един състезател. Имам мое мнение по въпроса къде трябва да тренирам, но това не е повод да има някакъв конфликт между нас. С Иван Иванов не сме скарани. Винаги съм се съветвал с националните треньори, защото няма как да се върви напред в спорта, ако няма разбиране", заяви Насар.

"Карлос никога не е правил подготовка повече от 30-40 дни преди голямо състезание. Аз се опитвам да обясня на всички, че той е малко по-различен от останалите състезатели“, изтъкна треньорът на националите.

„Той е един огромен талант, който постига по-лесно начертаните цели. С него много пъти сме говорили какво да тренира, какво тегло да поддържа, какво да прави, но това са наши, вътрешни неща. Знам кой се опитва да създаде напрежение в отбора, но това няма как да се случи", категоричен бе националният селекционер. 

Нито Иванов, нито Насар обаче се ангажираха с прогноза дали щангистът ще участва на предстоящото през септември световно първенство в Саудитска Арабия. В момента Насар продължава да се възстановява от разкъсване на ахилеса, което получи дни след завръщането си от европейското първенство в Армения, на което спечели златния медал със световен рекорд в двубоя.

"Възстановяването ми засега върви много добре, но то тепърва започва. Трябва да бъда по-внимателен за в бъдеще и да изчакам да се възстановя напълно", каза Насар, чийто ляв крак още е в гипс до коляното.

Той добави, че информацията, която има от докторите е, че ще може да се подлага на максимални натоварвания отново след около пет месеца.

Иванов разказа и за проведения по-рано днес Управителен съвет на федерацията.

"На днешния Управителен съвет почти на сто процента се изясни какво и на кого се дължи. Приет бе план за плащане на задълженията на федерацията към Министерството на младежта и спорта, както и към частници.

Веднага след Управителния съвет се появиха две фирми, които изразиха желание да станат спонсори на федерацията. С едната особено разговорът премина много добре и мисля, че до седмица ще подпишем договор за спонсорство", завърши Иван Иванов.