0

С мача между Пьотр Нестеров и Марсело Аревало ще започне отборният сблъсък на България със Салвадор в група I на Купа "Дейвис", неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже. Това отреди тегленият днес жребий. Церемонията се състоя в сградата на Община Пловдив и на нея присъстваха заместник-кметът Николай Бухалов и вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Георги Чочев.

Двубоите между България и Салвадор ще се играят на 14 и 15 септември на кортовете на тенис клуб "Локомотив" в Града по под тепетата, който ще приеме Купа "Дейвис" за първи път от 2018 година насам.

На 14-и (събота) ще са срещите на сингъл. От 16 часа Нестеров, който е първата ни ракета, ще се изправи срещу Аревало – съответно втора Салвадор и двукратен шампион на двойки от „Ролан Гарос”. Във втория мач пък най-добрият играч на централноамериканската страна Сезар Круз ще срещне Янаки Милев.

На 15 септември (неделя) програмата започва отново в 16 часа, но вече на двойки. Александър Донски и Пьотр Нестеров ще си партнират за България срещу тандема Марсело Аревало и Луис Миралес.
Следват и мачовете на сингъл между първите ракети на двете страни, като крайният победител ще бъде определен до три успеха от пет възможни двубоя.

При победа България ще играе през февруари следващата година за изкачване в група I. При загуба, пак през февруари 2025-а, ще трябва да премине през бараж за оставане в група II.