0

Г ерманският тенисист Александър Зверев, който по-късно днес ще играе полуфинал на "Ролан Гарос" срещу норвежеца Каспер Рууд, е постигнал извънсъдебно споразумение с бившата си партньорка Бренда Петеа по делото за семейно насилие, съобщиха от съда. 

Така делото срещу световния номер 4 в тениса е прекратено. Той беше обвинен от Петеа, че я е душил в нощта на 20 срещу 21 май 2020 година.

"Александър Зверев и Бренда Петеа стигнаха до заключението, че те искат да решат по мирен начин този конфликт, което е и в интерес на общото им дете", обясни говорителката на съда Инга Вален.

Двете страни са се споразумели Зверев да изплати финансово обезщетение на Бренда, чийто размер остава тайна. За германеца с руски корен, спечелил почти 42 милиона долара само от награден фонд в кариерата си, това едва ли ще е проблем.

Германецът, срещу когото имаше и обвинения за домашно насилие над руската тенисистка Олга Шарипова, също трябва да плати 200 000 евро съдебни разходи, от които 150 000 ще отидат в обществения трезор в Германия, а 50 000 ще бъдат използвани за благотворителни цели.

"Александър Зверев прие тази ситуация и с оглед на това да съкрати процедурата, което е в интерес и на детето му", заявиха адвокатите на тенисиста Ана-Софи Ойшмер и Катарина Дирлам. 

Така той остава неосъден и невинен, тъй като финансовото извънсъдебно споразумение не означава, че обвиняемият е признал вината си. 

Презумпцията за невинност остава непроменена.

Източник: БТА