0

И талианецът Яник Синер и руснакът Даниил Медведев се класираха за финала на турнира по тенис на твърда настилка в Пекин с награден фонд от 3,6 милиона долара.
Синер, който в понеделник се нуждаеше от три сета, за да победи българина Григор Димитров, бе категоричен срещу водача в турнирната схема Карлос Алкарас (Испания) и го отстрани след 7:6(4), 6:1 за час и 57 минути игра.

Двубоят започна с натиск на Алкарас, който поведе с 2:0 гейма и имаше две точки за пробив, за да поведе с 3:0. Шестият в схемата Синер обаче преодоля трудния старт сравнително бързо, изравни при 3:3 гейма и успя да спечели първия сет след тайбрек със 7:4 точки.

Във втората част италианецът започна с пробив, след това отрази пет шанса, открили се пред Алкарас за изравняване, и до края нямаше никакви проблеми да затвори срещата.

За Синер победата е втора поредна над Алкарас и четвърта в последните им шест срещи, като общият баланс помежду им е 4:4.

Много високо ниво на игра показа и вторият в схемата Даниил Медведев, който в другия полуфинал спечели с 6:4, 6:3 срещу олимпийския шампион Александър Зверев от Германия.

Медведев направи само една непредизвикана грешка за целия двубой, наниза 19 печеливши удара и добави 8 аса - показатели, срещу които Зверев нямаше какво да стори.

За да достигне до успеха Медведев направи по един пробив в края и на двата сета и така постигна пета победа в последните си шест срещи със Зверев.

Източник: БТА