0

А сът ни в тениса Григор Димитров бе доволен от убедителната победа, с която започна 13-ото си участие на „Ролан Гарос“. На корт №13 в Париж той се наложи с 6:0, 6:3, 6:2 срещу квалификанта Тимофей Скатов (Казахстан). След това Григор отговори на въпросите на пратеника на БНР.
„Днес беше добър мач. Не исках да очаквам много от себе си, защото само един ден тренирах на кортовете тук и имах съвсем други неща да правя… Започнах добре, хубав втори сет, в третия бях по-солиден и не исках да давам възможност на съперника“, заяви Димитров след двубоя.

„Толкова години изкарах с Найки - 12-13, и си казах: защо не? Аз винаги харесвам новото начало. С тази фирма (б.а. – Лакост) имаме близки контакти от години. Когато бях на 14-15 години искаха да започнем, но тогава нещата не се получиха. … Този път нещата станаха. Интерсно е.“, каза той.

Григор заяви, че има шансове да играе за Купа „Дейвис“ срещу Казахстан в София. „Интересни месеци предстоят. Трябва да помисля върху някои неща“, обяви загадъчно 29-ият в световната ранглиста.

Пред финландска агенция Григор похвали играта на следващия си съперник Емил Руусувуори и си спомни, че един-два пъти са тренирали заедно преди време. Според него финландецът се е развил много в последно време и е стабилен на клей.