0

С ветовен шампион по щанги потопи Казахстан в скръб. Става въпрос за Владимир Седов. Полицията в Житису обяви, че той е сложил край на живота си. ""Тялото на 35-годишен мъж е открито в село Достик, област Каратал. По него не са открити следи от насилствена смърт. Според показанията на близките му мъжът е извършил самоубийство.

В момента се води досъдебно производство по чл.105 от Наказателния кодекс  - "Склоняване към самоубийство". Наказателното дело е поето под контрол на областната полиция", гласи съобщението на органите на реда.

Владимир Седов е заслужил майстор на спорта на Казахстан, участник в Олимпиадата в Пекин през 2008 г., четирикратен шампион на страната си. Освен това е носител на един от най-висшите ордени в Казахстан - "Курмет". 

Звездният му период  е от 2009 до 2016 година, когато той спечели няколко медала от световни първенства. Уличен е в употреба на допинг, а Международната федерация му отнема всички постижения. 

"Какво се случва", питат се в страната, след като преди 2 години почина друг щангист Алберт Линдер. Той също посегна на себе си. Братът на Владимир Седов - Сергей, бе отстранен като треньор на националния отбор заради този инцидент.

"Безпаричие. Липса на работа. Никой не им помага с нищо. Владимир си имаше своите проблеми", смятат специалистите.