0

А лександър Везенков, чисто новото попълнение на Кралете от Сакраменто, утвърдена звезда в Европа, получава одобрението на своите съотборници. Очакванията около него нарастват, пише в мадридския в. „Ас“ Алберто Клементе в очакване на старта на сезона на НБА.

Феновете вече нямат търпение, а общественото мнение вече е по-наясно с Източната конференция, особено след пристигането на Деймиън Лилард в Милуоки Бъкс и Джру Холидей в Бостън Селтикс. 

Също така предизвиква постоянен интерес интригата, която предизвиква много разговори - между Джеймс Хардън и Сиксърс. Брадатата звезда н се появи на медийния ден на Филаделфия и слуховете за евентуален трансфер на гарда се засилват. Всичко това и много повече видяхме в медийните дни (презентации) на отборите на 2 октомври, в които говориха играчи, треньори и мениджъри, с видяхме типичните снимки от началото на сезона.

Един от отборите беше Сакраменто Кингс. Отборът от Калифорния се усмихва: миналият сезон не само сложи край на 16-годишна поредица без плейофи, огромна криза, тежък негатив. 

Кралете също така се заковаха на трето място в Западната конференция с рекорд 48-34, показвайки  баскетбола, който в зала „Golden 1 Center“ харесват най-много, със спомена от страхотните моменти в началото на 21-ви век с Крис Уебър, Майк Биби, Педраг Стоякович и компания. 
Майк Браун, придружен от Жорди Фернандес на резервната скамейка, свърши чудесна работа и Кралете стигнаха до финалната фаза. Поражението срещу Уориърс в седмия мач, благодарение на 50-те исторически точки на Стивън Къри, не помрачи  положителните заключения. Кралете се завръщат... и са тук, за да останат.

Домантас Сабонис е епицентърът на атаката, през който минават топките, разпределителят, който действа и като голмайстор и бореч, завършвайки миналия сезон със средни показатели от 19,1 точки, 12,3 борби и 7,3 асистенции. 
А Д'Eйрън Фокс е реализаторът, който отбеляза 25 точки на вечер миналата година. И двамата достигнаха All Star и са все така добре подкрепени: Харисън Барнс, Кийгън Мъри, Кевин Хуертер или Малик Монк са там, затова се очаква Кралете да продължат да растат и напредват.
Кралете имат важно попълнение това лято в лицето на Саша Везенков. Класик на европейския баскетбол, на 28 години, гъркът, роден в Кипър, с български паспорт, реши да направи скок в НБА. 

Избран на 57-о място във втория кръг на драфта през 2017 г., правата му преминаха през Нетс, Кавалиърс и от 2021 г. принадлежат на Кралете, които го поискаха, след като Везенков беше в най-добрата петорка в Евролигата през последните два сезона, също така изведе Олимпиакос до финала срещу Реал Мадрид преди няколко месеца, като само невероятен удар на Серхио Лул сложи край на мечтата на Олимпиакос. 

Преди това мощният нападател (2,06 см) игра за Солун и Барса, а вече е и голяма сензация при Кралете. Ето какво казаха съотборниците му в деня на медиите: „Саша стреля много с топката, той чупи рекордите по стрелба, които имахме миналата година“, каза Хюртер. „Той влиза в игра и не се проваля (в стрелбата), докато много от нас трябва да загреят, за да го направят както трябва“, добавя сегашният му партньор. 

Разбира се, Везенков не оставя никого безразличен. И той търси своето заслужено място в НБА. А талантът за това си го има, естествено, завършва материала си в "Ас" Алберто Клементе.