0

С лужебният премиер Гълъб Донев присъства на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена София". Той пристигна в залата преди церемонията по откриването и пожела успех на българския ансамбъл в предстоящия старт.

Донев беше заедно с президента на федерацията Илиана Раева. Той поднесе букети с цветя на треньорския щаб Весела Димитрова, Михаела Маевска, Ясена Стойнева и на гимнастичките от ансамбъла Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова. Премиерът изгледа съчетанието на българките с пет обръча в компанията на Илиана Раева.

В залата да уважи домакинството на София на Световната купа беше и Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности.

Земестник-министър на младежта и спорта Петър Георгиев откри официално Световната купа по художествена гимнастика в София.

Нашата Стилияна Николова поведе във временното класиране за многобоя след изиграването на съчетанията с обръч и с топка след първите два потока на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Националката събра сбор от 66.950 точки,  след като получи оценка от 35.150 точки на обръч и 31.800 на топка. Николова игра силно на обръч и има най-високата оценка до момента на този уред, с което си гарантира участие на финала. На топка тя допусна неточности, но почти сигурно ще бъде сред финалистките.

Втората българска представителка Ева Брезалиева е временно девета, след като изигра силен обръч и беше оценена с 31.300 точки. На топка тя допусна сериозна грешка, изпусна уреда извън терена и взе резервен, заради което беше оценена с 28.000 точки. Така със сбор 59.300 тя е на временната девета позиция.

На второ място в многобоя засега е Тахмина Икромова (Узбекистан) с 64.250 точки, а трета е Екатерина Веденеева (Словения) с 61.600.

В третия поток са представителките на Италия София Рафаели и Милена Балдасари, както и на Израел и САЩ, след което ще станат ясни финалистките на обръч и на топка. 

Утре са изиграванията на бухалки и на лента, а финалите на отделните уреди са в неделя.