0

С ветовният шампион Макс Верстапен продължи доминацията си през сезона, като спечели и Гран при на Белгия във Формула 1. Нидерландският пилот на Ред Бул постигна десетата си победа в 12 старта от началото на сезон 2023.

На пистата "Спа-Франкоршан" лудия Макс потегли от шеста позиция на стартовата решетка, но успя да поведе колоната в 17-ата обиколка и до края не изтърва лидерската позиция.

Втори завърши съотборникът му Серхио Перес, а зад мексиканеца остана пилотът на Ферари Шарл Льоклер.

Съотборникът му Карлос Сайнц обаче не финишира след удар при старта, а същата съдба сполетя и Оскар Пиастри от МакЛарън.

Люис Хамилтън, Фернандо Алонсо и Джордж Ръсел финишираха след топ 3 в крайното класиране в Белгия, а Норис, Окон, Строл и Цонода оформиха топ 10 на емблематичната писта в Европа. 

В самия край пък Люис Хамилтън записа точката за най-бърза обиколка, като британецът открадна това от първия в крайното класиране.

Това беше последното състезание от календара преди едномесечната пауза, като сега пилотите ще починат малко преди да се завърнат към състезанията и ангажиментите си в най-технологичния спорт на планетата.