0

Даниил Медведев (Рус) се класира за осминафиналите на Australian Open след победа с 6:4, 6:4, 6:2 срещу Ботик ван де Зандсхулп (Нид). Световният №2, който е фаворит за титлата в турнира след депортирането на Новак Джокович, не срещна никакви проблеми и продължава напред с лекота.

След победата Медведев се опита да се сдобри с публиката в Мелбърн. В предишния си мач срещу представителя на домакините Ник Кириос руснакът се ядоса на някои фенове, които се опитваха да го разсейват. Тогава Медведев заяви, че част от привържениците са с „нисък коефициент на интелигентност“.

След успеха си срещу Ван де Зандсхулп, Медведев се обърна към публиката.

„Надявах се да се отнасяте малко по-леко към мен. Ще го кажа така – по-лесно е да играя срещу човек от Нидерландия, отколкото срещу човек от Австралия в Мелбърн. Мисля, че всяка връзка има своите възходи и падения, новсичко е наред. Имам отношения с феновете, има връзка. Надявам се да идвам тук още много години. Няма да има само хубави моменти, но се надявам хубавите да са повече от лошите, иначе няма да стане“, каза Медведев.

В следващия кръг той ще срещне Максим Креси (САЩ), който победи с 6:2, 6:7 (6), 6:3, 6:2 Кристофър О'Конъл (Авл).

Поставеният под №4 Стефанос Циципас също продължава напред в Мелбърн. Той победи с 6:3, 7:5, 6:7 (2), 6:4 Беноа Пер (Фр), който в предишния кръг отстрани Григор Димитров.

На осминафиналите Циципас ще срещне Тейлър Фриц (САЩ), който пречупи в пет сета Роберт Баутиста Агут (Исп) – 6:0, 3:6, 3:6, 6:4, 6:3.