0

Л еБрон Джеймс-младши, син на звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс, е получил сърдечен арест по време на тренировка, съобщиха от Университета на Южна Калифорния.

18-годишният Брони Джеймс е бил спасен от бързата намеса на медицински екип на университета. 

В момента той е в стабилно състояние и е изведен от интензивното отделение. 

По молба на родителите - ЛеБрон и Савана Джеймс, на този етап повече информация за здравословното му състояние няма да бъде давана.

ЛеБрон Джеймс-младши бе една от големите звезди в гимназиалния шампионат в САЩ. Той имаше много оферти от различни колежи из цяла Америка, но избра Южна Калифорния. 

Очакванията на баскетболните специалисти в САЩ бяха Брони да прекара един сезон в колежанския шампионат, след което да участва в драфта на Националната баскетболна асоциация и да бъде избран в първия кръг.

Бащата на ЛеБрон Джеймс-младши - ЛеБрон Джеймс, е смятан от мнозина за най-добрия играч в историята на баскетбола. 

В началото на тази година той излезе еднолично на първо място по отбелязани точки в историята на НБА. 

За 20 сезона в лигата ЛеБрон има 19 участия в "Мача на звездите", четири шампионски титли, четири награди за "Най-полезен играч във Финалите", четири приза за "Най-ценен играч" през редовния сезон и 13 пъти е избиран в "Идеалния първи отбор" на сезона в НБА.
Пред медиите 38-годишният Джеймс многократно е заявявал, че най-голямата му мечта в баскетбола е един ден да може да играе в един отбор заедно с някой от синовете си - 18-годишния Брони или 16-годишния Брайс.