0

Н а любопитната гледка станаха свидетели феновете на тениса преди започващия днес трети турнир от Големия шлем – този на свещената трева на Уимбълдън.

Един от най-запалените любители на играта застана с три куфара и разпъна палатка пред входа на комплекса "Уимбълдън" в Южен Лондон още в петък.

Той оглави опашката, която в неделя започна да се трупа на поляните зад него.

По подобен начин у нас се изви опашка пред БНБ от желаещи да се снабдят със златната монета с Паисий Хилендарски.

Целта на ексцентричния запалянко бе да закупи билет номер 1 в понеделник, когато в 10 ч. местно време (12 часа наше) отворят касите за първия ден от надпреварата.

Традицията на "queue" (опашка) за билети на "Уимбълдън" бе възстановена от тази година, след като в две поредни нямаше такава заради пандемията от COVID-19. Сега отново стотици фенове се тълпяха още вчера за билети, които се продават ден за ден на входа на "Уимбълдън" извън онези, закупени по-рано онлайн.

Ограничените бройки са от 75 до 240 лири на ден, а човекът, застанал най-отпред още от петък, видимо не бе нито лондончанин, нито дори британец. Багажът му бе като на турист, който е пътувал отдалеч, а и ще остане поне седмица на турнира, пише dir.bg.

Още днес за своите първи мачове от тазгодишната надпревара ще излязат и двамата български представители. Григор Димитров ще има за съперник американеца Стийв Джонсън, а Виктория Томова среща Дария Савил от Австралия. Двубоите и на двамата са сравнително по едно и също време, тъй като са четвърти от програмата на съответните кортове и се очаква да започнат не преди 19 часа наше време.