0

П одглавната битка на BKFC 58 на 22 март в „Арена София“ между Васо Бакочевич и Рамадан Нуман обещава да бъде също толкова интересна, колкото и главната между Тони Маркулев и Калоян Колев. Бакочевич е едно от най-популярните имена на смесените бойни изкуства на Балканите. Той вече има богат опит с цели 67 двубоя зад гърба си – 43 победи и 24 загуби. Египтянинът Нуман  ще направи своя дебют в боя с голи ръце, а като цяло той има далеч по-малък опит от Бакочевич в ММА – едва 18 мача (11 победи и 7 загуби). Но виждайки визитката на родения през 1991 година египетски боец ще разберем, че той не се плаши от нищо и е готов да разтърси „Арена София“.

Боецът с две висши образования Тони Маркулев: Георги Валентинов ме удари два пъти в слабините, но въпреки това го победих (ВИДЕО)

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев: Бихме рекорда на Щатите по продадени билети за бокс с голи ръце! (ВИДЕО)

Наемния убиец Рамадан Нуман.

 Наемния убиец Рамадан Нуман.

Грандиозното шоу ще бъде излъчено по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

Кой всъщност е Рамадан Нуман, известен с  прозвището си  The Assassin (Наемния убиец – бел.ред.)?

Несъмнено разнообразието на стиловете, които умее и успехите, които е постигнал, говорят най-добре за него. Вижте сами: той е световен шампион по кикбокс, африкански първенец по муай тай и  бразилско жиу жицу, балансът му в ММА е 11 победи и 7 загуби, като има титла  в лека категория в две организации, притежава черен колан по карате и кафяв по бразилско жиу жицу... Наистина доста богата визитка, изпълнена с успехи и признание. Той също така е и треньор като за последно води отбора на „Арабските воини“ на световното първенство по ММА в Казан, Русия.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

Гледайки кариерата на Нуман в ММА, прави впечатление, че повечето му победи – 5, са след съдийско решение. Четири са с нокаут или технически нокаут, а 2 – след събмишън.

Нуман бе е част от отбор №1 по ММА в Египет - Hell Team. Той също така е основател на поромутърската компания Nightmare FC.

“Може да дойде време, когато чуеш тялото си да ти казва, че няма да можеш да издържиш, че не може да завършиш мача. Това е достатъчно да започнеш да се съпротивляваш сам на себе си, на тялото си и на чувствата си... Тогава откриваш, че не играеш срещу един противник в клетката, а срещу няколко. И разбираш, че няма по-тежък противник от теб самия. Ако можеше да устоиш на чувствата и на разочарованията си и нямаш друго решение, освен да се биеш до последната секунда, ти вече си победител. Така че бъди горд със себе си през целия си живот, защото си воин“, е едно от посланията, които Нуман е написал в своя Фейсбук, което в голяма степен описва неговата бойна и житейска философия.

Сега остава да видим дали Рамадан Нуман ще може да принесе тази филофосия и в София на 22 март, защото тя наистина ще му е много необходима срещу коравия Васо Бакочевич. Черногорецът е известен с провокативния си характер, като често изкарва извън кожата съперниците си още на пресконференция преди двубоя или пък на самия кантар.

Нуман от своя страна е доказал, че може да контролира емоциите си и да канализира цялата си енергия и всичките си умения единствено за изпълнението на плана за битката, но не и в шоуто със закани преди това.

Какво ще се случи на 22 март в „Арена София“, само може да гадаем. Сигурно е обаче едно – шоуо с тези двама толкова различни по характер и качества бойци е гарантирано. Те са готови да разтърсят столицата ни, а след техния двубой на BKFC 58 на 22 март в България навярно ще се говори още дълго време с средите на бойните спортове.